Tysklands framgångar på hockeyrinken

När världsmästerskapet i ishockey går av stapeln finns det en mängd spännande landslag att följa. Förutom spänningen i mötena mellan de riktigt stora lagen är det intressant att följa de lite mindre profilerade lagen, som till och från gör stora framsteg i turneringen.

Det tyska landslaget har gjort en stor resa under de senaste åren. Sedan 2007 har man varit ett återkommande lag i världsmästerskapets toppdivision, där placeringarna ständigt förbättrats. Flera gånger har man lyckats avancera vidare från gruppspelet och till och med tagit sig in i kampen om medaljerna.

Under de fem senaste världsmästerskapen har man vid fyra av dessa tagit sig till kvartsfinal och här senast lyckades man även nå en semifinal. Detta efter att man besegrade Schweiz på straffar. I semifinalen tog det dock stopp mot ångvälten Finland och i bronsmatchen fick man storstryk av USA.

Under denna period deltog man även i de Olympiska Spelen i Sydkorea, där man chockade hela världen när man tog sig till final efter att ha slagit ut såväl Sverige som Kanada på vägen. Silvret som man belönades med efter förlängningen mot det ryska laget är landslagets allra största bragd och det återstår nu att se hur det kommer att gå för laget i årets världsmästerskap.

Tyskland i årets världsmästerskap

När VM drar igång i Finland om drygt en månad återfinns Tyskland i grupp A, som på förhand ses som den enklaste att nå en slutspelsplats i. Kanada blir det tuffaste motståndet, medans de övriga stornationerna spelar i den betydligt tuffare grupp B. Andra lag som väntar under gruppspelet är Slovakien, Frankrike, Danmark, Italien, Kazakstan och Schweiz.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*